Pimpa och försäkra

Röd hot rodUnder semestern är det många som väljer att gå över bilen och byta ut olika detaljer, samt serva det som behöver servas, kolla efter rostfläckar och liknande. När semestern är slut är det inte säkert att dina vänner känner igen din bil längre. Och du, glöm inte bilförsäkringen, för har du otur så får du inte glädjas över din ”nya” bil särskilt länge.

Att pimpa sin bil är ett uttryck som blivit snabbt införlivat i många människors språk, även om alla inte sett det program på MTV som skapade begreppet. Att det gått så snabbt för ordet har antagligen att göra med att företeelsen kom långt före ordet: människor har länge pimpat sina fordon.

Pimpandet började med hot rod-kulturen, men även raggare har länge förbättrat sina åk på olika sätt. Ibland talas det föraktfullt om ”volvo-raggare”, som på olika sätt fixat till sina 440 och 740 sedan med bakspoilers, tonade rutor, sidokjolar och annat.

När man har lagt ner mycket tid på att få sin bil precis som man vill ha den får man inte glömma att skaffa en bilförsäkring som täcker allt som kan tänkas hända. Helst bör man skaffa en helförsäkring, som gäller även för skador som man själv orsakat. Det är bilen värd.

Scroll to top