Så får du pengar till körkortet

Att ta körkort kan kosta ordentligt med pengar, speciellt om du måste köra upp flera gånger och om du behöver ta mängder med körlektioner. Men det finns tips för att få ner kostnaderna samt att få pengar till hela saken utan att behöva snåla.

Börja spara redan i tidig ålder för körkort. Det betyder att om du sommarjobbar eller får presentpengar ska du samla dem på ett säkert ställe och få ränta. I annat fall kan du naturligtvis låna pengar. Tänk dock på att om du redan har en massa lån liggandes kan du bli tvungen att samla din lån här för att få ner kostnaderna.

 

Dra ner på kostnaderna genom ett samlingslån

Ju fler lån du lägger på hög desto mer i kostnadsväg får du att betala. Därför är det bra om du tar ett enda lån för att samla ihop de smålån som ligger och skräpar och äter upp din plånbok. Resultatet blir en lägre ränta och färre avgifter som du istället kan lägga på annat. All denna mellanskillnad kan du med fördel lägga på din nya bil eller körkortet. Samla alla dina lån på en och samma bank så slipper du olika kostnader. Om du redan är bekant med en bank, fortsätt där. Då kan du få extra rabatter och förmåner eftersom du redan är känd hos dem.

 

Spara ihop så mycket det går med egna körlektioner

Ju fler lektioner som måste tas på körskolan, desto mer kommer du att få betala. Därför gör du rätt i att låta en nära vän eller anhörig agera handledare under körningen. Vem som helst kan bli handledare och ge dig gratis körlektioner. Det krävs bara 5 års körkortsinnehav och ett par timmars handledarkurs för personen i fråga. Hen bör heller inte ha några prickar i körkortet för att bli handledare.

 

 

 

Scroll to top