Så inreder du garage med plats för verkstad

Att ha en egen bilverkstad i garaget är en dröm för många bilentusiaster. Det krävs bra planering för att garaget ska vara funktionellt och säkert. Med rätt produkter, smart förvaring, en bra arbetsbänk och ergonomiska lösningar kan du inreda verkstaden på bästa sätt.

Om du har ett stort bilintresse vet du att det varje år krävs en del meckande och fix med bilen. Med en egen verkstad i garaget kan du fixa det mesta på egen hand. Det krävs dock att du organiserar och planerar hur du ska inreda verkstaden för att undvika att garaget blir en enda stor röra. Här hittar du de bästa tipsen.

Skaffa rätt produkter

verkstadOm du ska mecka med din egen bil krävs det ofta en liten verkstad i garaget. Var selektiv med vilka verktyg som du införskaffar och köp produkter av bra kvalitet. Hos verkstadsprodukter.se hittar du högkvalitativa produkter för garage och verkstad till bra priser. Här hittar du i princip allt du behöver för att inreda din hemmaverkstad, inklusive el- eller batteridrivna verktyg.

Bra hyllor

Investera i bra hyllor och praktisk förvaring om du vill hålla ordning på verktygen. Smart förvaring gör att det är lättare att hålla koll på prylarna vilket gör garaget mer funktionellt. Om du har barn i hemmet kan det även vara bra att ha barnsäkra skåp för att ta bort sladdar och annan farlig utrustning.

Välj en bra arbetsbänk

Arbetsbänken är mycket viktig i verkstaden för att kunna mecka. Därför bör du lägga ned lite extra tid på att hitta en som passar just dina behov och ditt garage. Bilen och annat måste också få plats i garaget och därför kan du behöva vara kreativ, exempelvis skaffa en nedfällbar arbetsbänk.

Tänk på ergonomi & funktion

Det är viktigt att tänka på verkstadens funktion samt ergonomi för att undvika belastningsskador. Planera arbetshöjden och inred verkstaden på ett sätt som gör att du står och arbetar i en bekväm och säker ställning. Annars är det lätt hänt att du står med böjd rygg när du meckar.

Scroll to top