Så är det att arbeta som bilmekaniker

Om du gillar bilar och kan en del om dem är yrket som bilmekaniker eventuellt något för dig. Kanske är det rent av så att du vill skaffa dig en egen verkstad att arbeta i?

Om du ska arbeta i en egen bilverkstad behöver du ha en hel del kunskap om bilar. Är du ensam i verkstaden har du ingen att rådfråga om problem uppstår. Men att arbeta ensam har också sina fördelar. Det är till exempel som så att du själv kan styra över dina arbetstider, och över vilka bilar du vill arbeta med så länge du har en inkomst du klarar dig på. Du vet också alltid var du har dina verktyg. Det är ingen annan som går runt och flyttar på sakerna. Om du efter ett tag upplever att du har gott om arbete, eller att du inte vill arbeta själv längre, kan du alltid anställa någon då.

”Det visar sig genom koder och utan en felkodsläsare kan du inte upptäcka dem”

Så inreder du din egen verkstad

Det krävs en hel del verktyg för att kunna arbeta med bilar. Vill du inrikta dig mot att arbeta med äldre bilar klarar du dig i regel bra med hylsnycklar, skruvmejslar och ett par fasta nycklar. Är det däremot så att du också vill ta in modernare bilar kan det krävas specialverktyg, felkodsläsare och mycket annat. Moderna bilar har nämligen ofta små datorer som meddelar om något är fel. Det visar sig genom koder och utan en felkodsläsare kan du inte upptäcka dem. Du måste också kunna arbeta med bilen på ett säkert sätt. En domkraft och pallbockar fungerar bra om du ska byta däck, men att ligga och krypa på marken sliter rejält på kroppen i längden. Det är dessutom mycket säkrare att arbeta om du har tillgång till en billyft. Då vet du att bilen inte kan rasa ner över dig när du arbetar.

Scroll to top