Därför ska du ha en egen laddbox

En elbil är ett bra val om du vill bidra till ett bättre klimat. När du har en elbil är det guld värt att ha en egen laddbox hemma. Då kan du ladda bilen effektivt och säkert.

Om du vill köra miljövänligt och billigt är det en elbil du ska ha. Det finns en rad fördelar med att ha en elbil istället för en bil med förbränningsmotor. Om du har eller funderar på att köpa en elbil ska du även fundera över installation av en egen laddbox. Det är guld värt att ha möjlighet att ladda bilen säkert och effektivt hemma, köp laddbox och ha alltid en fulladdad bil på morgonen. Om du installerar en laddbox minskar du avsevärt risken för brand. Du kan även ladda din bil ungefär åtta gånger snabbare. Exakt hur snabbt bilen kan laddas beror på bilens ombordladdare och vilken laddkabel som du använder till din laddbox.

Power,Supply,For,Electric,Car,Charging.,Electric,Car,Charging,Station.Fördelar med laddbox:

  • Laddningen är säkrare och effektivare
  • Bilen laddas snabbare
  • Laddboxen är enkel och smidig att installera

Elbilen är effektiv och säker

En elbil är klimatvänlig i drift eftersom bilen varken ger upphov till utsläpp av koldioxid eller kväveoxider. Även om elbilen kostar mycket i inköp jämkas det upp med låg skatt, billigare drivmedel och lägre förmånsvärde. Att köra en elbil är också säkrare. Det har visat sig i tester att en bil som har en förbränningsmotor har upp till fem gånger högre risk att börja brinna än en elbil. En elbil har också högre verkningsgrad än vad en förbränningsmotor har vilket gör elbilen effektivare. En elbil är väldigt tyst när den körs vilket bidrar till en bättre miljö i städer. Om du skulle tröttna på din elbil och vill sälja är det bara att veta att elbilen har ett bättre andrahandsvärde än vanliga bilar vilket är en stor fördel. Det är också i princip omöjligt att köra sönder en motor i en elbil. De har mycket färre rörliga delar som kan gå sönder och är därmed mycket mer stabil. Har du en elbil behöver du lägga mindre pengar på service just för att motorn inte har lika mycket rörliga delar.

Scroll to top