Förvara dina kunders bilnycklar säkert som omlackerare

För dig som driver ett företag som lackar om och stylar bilar åt dina kunder så har du ett stort ansvar över din kunds bil, från det att den har lämnats in till er tills kunden har fått den åter. I detta ingår så klart nycklarna till bilen, som måste hållas säkra och absolut inte får riskera att komma bort eller bli stulna. Det finns dock metoder som du kan ta till för att höja säkerheten samt känslan av trygghet för dina kunder.

The,Procedure,Of,Painting,A,Car,In,The,Service,CenterFör säker förvaring av nycklar finns det lösningar att tillgå, såsom nyckelhanteringssystem från Creone – både i form av nyckelskåp och nyckellister – där nycklarna låses in. Dessa kan förhindra att obehöriga får tlllgång, samt för en logg över när nycklar har tagits ut, så att det går att ha koll på hur nycklarna har rört sig och var de har befunnit sig. Även i de fall när nycklarna inte har försvunnit så gör en osäker förvaring av nycklar så att kunderna oroar sig, och kanske drar sig för att lämna in sin bil och nyckel – det är nästan viktigare att nyckeln är skyddad än själva bilen. Skåpet i sig medför också mer ordning, och du behöver därmed inte leta bland inlämnade nycklar från olika kunder eller oroa dig över att hitta rätt nyckel bland flera liknande till din kund.

Fördelar med att använda nyckelhanteringssystem

  • Nyckelskåpen kopplas upp mot ett verktyg på datorn, och det går därmed lätt att följa en logg över när nycklar har lagts i och tagits ut ur skåpet eller från listen, samt se vem som har tagit ut den.
  • Lösningarna är säkrade mot framtiden, och går att expandera efter hand som du behöver kunna förvara fler nycklar åt gången.
  • Systemen går att koppla till nummerkod, men även till alkolås om du vill säkerställa att ingen tar bilnycklarna efter att de har druckit.

Scroll to top