Tips när du fått stenskott och behöver laga vindrutan

Ett stenskott i vindrutan är vanligt och beror på att en liten sten eller ett gruskorn träffar din bils glas när du är ute och kör. Oftast händer det på vägar där hastighetsgränsen är hög, till exempel på motorvägar, eftersom de små stenarna eller gruskornen då får sådan fart att de kan slå hål på bilglas.

Oftast går det lätt att laga ett litet stenskott om du ser till att besöka en glasverkstad så snart som möjligt. Om stenskottet träffat olyckligt kan det ibland bli en spricka och då behöver hela vindrutan bytas. Också detta är viktigt att laga så snart det går. Hos https://www.bilobyggnadsglas.se/bilglas/ får du hjälp med både lagning av stenskott och byte av vindruta, snabbt, professionellt och med ett vänligt bemötande.

”Lagningen på en professionell verkstad med garanti tar bara cirka 20 minuter medan du väntar med en härlig kopp kaffe. Om stenskottet börjat vandra i vindrutan behöver hela rutan bytas ut av säkerhetsskäl”

Laga rutan snabbt på verkstad

Att själv laga ditt stenskott rekommenderas inte då det kräver både proffsutrustning och bra kunskap. Lagningen på en professionell verkstad med garanti tar bara cirka 20 minuter medan du väntar med en härlig kopp kaffe. Om stenskottet börjat vandra i vindrutan behöver hela rutan bytas ut av säkerhetsskäl. Den riskerar så småningom att spricka helt men kan också ge prismaeffekter i rutan som bländar dig som förare. En spricka i vindrutan i förarens synfält kan också ge en anmärkning i besiktningen.

Kostnad för att laga stenskott och vindruta

De flesta bilförsäkringar omfattar både stenskott och vindruta. Ett stenskott brukar kosta mellan 0 och 200 kronor i självrisk medan ett byte av hela vindrutan kostar ca 1500 kr eller en procentsats av byteskostnaden beroende på vad du har för försäkringsbolag. Det lönar sig alltså att åtgärda ditt stenskott snabbt hos en pålitlig bilglasfirma.

Scroll to top