Så gör du din bil personlig

Bilintresset är något som varierar mellan olika människor. Där vissa nöjer sig med en transport från A till B, vill andra köra omkring i en bil som skänker nöje. Det är främst den senare kategorin som intresserar sig för olika former av styling av bilen. Här handlar det om att göra bilen så personlig som möjligt, för att sticka ut ur mängden. Läs mer om att personifiera din bil här, samt vilka bilar som är hetast just nu på begagnatmarknaden!

Det finns idag en stor marknad för stylingprodukter som syftar till att göra bilen lite mer attraktiv, både på insidan och utsidan. Företag som https://www.hova.com med flera erbjuder sina kunder en mängd produkter att förädla sin bil med. Det kan gälla allt från det rent visuella till det du inte ser, det vill säga produkter som har med prestanda att göra. De som verkligen njuter av bilkörning har ofta valt ut sin bil mycket omsorgsfullt och de finner ständigt nya vägar att ytterligare förfina sitt fordon. Vilka produkter är det då vanligt att det satsas på?

Utvändigt på bilen

Utsidan av bilen är förstås den som syns mest. Av den anledningen är det många entusiaster som lägger krutet just här. Det finns en rad olika sätt att styla en bil på, så det är inte alltid lätt att bestämma sig för vilken väg som ska tas. Ett mycket vanligt sätt att “hotta” till bilen är att skaffa nya fälgar; helst större än de som sitter där från början. Stora fälgar inklusive däck i låg profil ser sportigt ut och påverkar bilens utseende mycket. Tonade rutor påverkar både utsidan och insidan och är enligt många en snygg form av styling. En del satsar på ett komplett kjolpaket till sin bil, komplett med djup frontspoiler och spoilervinge på bakluckan.

Bilens interiör

Inne i bilen är det många som lägger pengarna på en riktigt bra bilstereo. Här finns det knappast någon gräns för vad som kan spenderas då det går att investera i slutsteg, högtalare och mycket annat för en rejäl summa om så önskas. Annan invändig och populär styling inkluderar textilmattor, överdragsklädslar och liknande.

Heta bilar på begagnatmarknaden

Du kanske vill börja med att leta efter en bil att personifiera? Marknaden för begagnade bilar är stor och det är lätt att genom de webbaserade bilsajterna hitta olika intressanta objekt. Vilka bilar är då hetast på begagnatmarknaden just nu?

  • Volvo V70. Sedan Volvos introduktion av de nyare modellerna (V60, V90 mfl.) har priserna på klassikern V70 sjunkit något, vilket gör det intressant för främst barnfamiljer att kolla in den här modellen lite extra. V70:n är skön att åka i på långresor och den sväljer mycket bagage.
  • Saab 9-3 och 9-5. Eftersom bilmärket Saab inte längre existerar är det många som inte vågat skaffa sig en sådan bil, på grund av viss oro för att reservdelar etc. ska försvinna från marknaden. Det här gör att priserna på Saab-bilar gått ned rejält. Dock finns det ingen anledning till oro, eftersom reservdelarna delas med andra bilar från samma koncern. En begagnad 9-3 eller 9-5 anses som vettiga bilar till ett bra pris – något som gör att allt fler nu intresserar sig för dessa modeller.
  • Skoda Octavia – den förnuftiga familjelastaren som utsetts till bästa kombi av Teknikens Värld.
Scroll to top