Drömmer du om en egen bilverkstad?

Har du varit anställd på en bilverkstad en längre period och känner att du inte kan utvecklas mer på företaget där du är? Då är det kanske dags att lyfta dina vingar och starta en egen bilverkstad.

När du har din egen bilverkstad bestämmer du själv hur du ska jobba. Du kan anställa folk som du trivs med och kan skapa det företag som du alltid drömt om där du kan lyssna på din egen intuition och ta dina egna beslut. Det krävs dock lite extra jobb och passion med ett eget företag innan det är helt igång men det är det värt i slutändan. En undersökning visar faktiskt att egenföretagare är friskare och mår bättre.

Välj med omsorg  

bilmekanikerDu som ägare är den som blir ansvarig för allt som händer på din bilverkstad så se till att ta val du kan stå för. Här är några saker du behöver tänka igenom.

  • Produkter och utbud. Se till att erbjuda kostnadseffektiva lösningar så att kunden känner att den har fått värde för pengarna. Nöjda kunder kommer tillbaka.
  • Välj noga dina samarbetspartners och leverantörer. Du ska känna dig trygg att jobba med dem och veta vad du kan förvänta dig.
  • Lokal. Det är värt att hitta en praktisk lokal där det finns rum för ditt företag att växa. Tänk på att lokalen gärna får vara i ett område där det rör sig mycket folk så att ditt företag syns.
  • Marknadsföring. Marknadsföring är en av de viktigaste delarna för att företag ska synas och kunna skaffa nya kunder. Framförallt i början så är det här du ska lägga en stor del av din budget.

Anställ personal

När du känner att företaget har kommit igång och det går bra så är det viktigt att se över arbetsbördan. Du behöver se till att den personal du redan har inte jobbar över sin kapacitet samt att du själv inte jobbar för mycket. Din bilverkstad är inget utan dig och din personal så det är viktigt att ni inte blir utbrända. Idag är det en stor brist på bilmekaniker men flera skolor satsar på att utöka dessa skolprogram vilket innebär att fler bilmekaniker kommer att utbildas. När du har anställt din personal är det viktigt att du låter dem ta över ibland och lär dig koppla bort jobbet, åtminstone under semestern. Detta är något som många egenföretagare kan ha svårt för.

 

Scroll to top