Ta hand om bilen redan från början

I ett tidigare inlägg skrev vi om att hur populärt det är att pimpa sin bil så att den blir både snyggare och mer personlig i dagens inlägg skriver vi istället om hur du tar hand om din bild, inifrån och ut.

Ja det är en hel del jobb med en bil, och det kan hända att bilen får en del skador under sin livstid som måste tas omhand och betalas för. Med gott underhåll av fordonet så håller bilen längre och ger mer glädje till den som köpt den, vi tittar på hur du kan tänka kring just detta.

Bilen slits hela tiden

I GP kan vi läsa att bilar slits i princip hela tiden, dessa behövs skötas om, servas och repareras. Men sedan beror det på hur du är som förare hur mycket stryk en bil får ta. Ingen bil är ju underhållsfri, det kan man bära med sig redan från början. Det behövs ofta bytas alltifrån kamrem, till oljefilter, tändstift, strålkastare, vindrutetorkare, bromsbelägg, batteri, oljor och andra vätskor. Men för att inte chockas av dessa behov av utbyte är det bra att vara uppmärksam och gå över sin bil då och då för att se att allt står rätt till:bil packa semestern resa

”…kolla allt ifrån oljenivåer till däcktryck och bromsvätska. Lyssna efter missljud under körning och känn efter hur ekipaget uppför sig. Var lyhörd, helt enkelt. ” – GP

Det är nämligen jätteviktigt att sköta servicen och med jämna intervaller dessutom. På så sätt missar du inget litet småfel som om det får vara ostört kan skapa ännu större skador och kostnader, inte minst med en återbesiktning och reparationskostnader. Slarva inte med bilen alltså.

Scroll to top