Utsidan är inte allt!

Många gånger när man är intresserad av att pimpa bilar och styling jobbar man mycket med bilens utsida. Lackning, lyktor, dekaler, fälgar och kanske en sänkning är de vanligaste saker man förändrar och laborerar med.

Men vill man ha en rolig körupplevelse handlar det egentligen väldigt lite om utsidan. Det viktiga är faktiskt det som sitter under huven. Vi får se ett roligt litet bevis på detta i videon nedan. Den ena bilen är en Lamborghini, en väldigt erkänt snygg och snabb bil. Den andra bilen är en Volvo 740, alltså en äldre Volvomodell som knappast var gjord för att köra snabbt eller är känd för att göra det. Kolla hur det går när dessa två rejsar!

Polsk Volvo 740 GLTänk dock på att om du ska modifiera bilens prestanda, motorn och kraften i bilen gäller det att veta vad du gör för att inte utsätta dig själv eller andra för fara. Ska du ändra saker måste du se till att alla bilens delar håller för påfrestningen. Exempelvis måste bromsarna vara tillräckligt starka för att bromsa en bil i den hastigheten som bilen kommer upp i om du utökat hästkrafterna på din bil. Vägegenskaperna måste också hålla för den nya farten och de nya förutsättningarna. Vi rekommenderar högkvalitativa bildelar från Bytdel.se om du behöver byta några reservdelar. Läs gärna på innan du börjar bygga om eller ändra ditt fordon för det finns en hel del regler, lagar och förordningar att förhålla sig till, och Bilprovningen kontrollerar detta. Du kan läsa mer om detta, och skillnaderna mellan en ändrad och en ombyggd bil här.

Scroll to top