Pimpa din bil!

Pimp my rideDet finns väldigt mycket man kan göra med en bil för att göra den mer personlig, mer hemtrevlig eller helt enkelt bara lite ballare. Det finns många sätt att pimpa sin bil!

Nu undrar du kanske vad sjutton pimpa betyder? Du är inte den första som frågat det. Det är ett låneord från engelskan, där ”pimp” faktiskt betyder hallick, och det syftar på att hallickar ofta har väldigt flådiga kläder och bilar och ja, allt möjligt runt dem är flådigt. När man pimpar någonting gör man det helt enkelt lite ballare och mer flådigt! Man kan pimpa det mesta, allt från sin telefon till sina kläder eller sitt badrum.

Uttrycket blev populärt i samband med att serien ”Pimp my ride” började sändas på MTV. Programmet går ut på att de får in en ungdoms riktigt skrotiga, taskiga och fula bil, för att sedan pimpa den inifrån och ut och göra den till ett riktigt vrålåk. Allt byttes ut, fixades till och gjordes så unikt och iögonfallande att ägaren kunde vara helt säker på att någon aldrig någonsin skulle kunna ha en likadan bil som denne. Och därmed letade sig uttrycket in i svenskarnas medvetande. Du behöver inte pimpa din bil så brutalt som i TV-serien, men en lite tråkig Toyota kan skina upp med ny klädsel eller kanske bara nya snygga fälgar? Här kommer lite inspiration för dig och din bil, ett avsnitt av Pimp My Ride! Ta tag i saken och pimpa din bil, det förtjänar både den och du!

Scroll to top