Stylad röd sportbil

Ta hand om den nystylade bilen

Att ha en nystylad bil innebär för många att man direkt får en högre status. Bilen har ljus på undersidan och snygga detaljer på lacken. Eller en vinge som gör att bilen ser riktigt häftig ut. Det gör att man känner sig coolare men det har också en annan positiv effekt som inte många pratar om och det handlar såklart om att man tar det lugnare i trafiken när man är rädd om sin bil.

Stylad röd sportbilMän har visat sig länge varit överrepresenterade i olyckor och i fortkörningar. Det betyder dock inte att man som kvinna är helt befriad ifrån att göra något dumt. Det kanske dock inte händer i samma utsträckning om den som kör bilen är just en tjej. En man kan alltså vara mer benägen att beställa bilbärgning än en kvinna då de lättare att hamna i en sådan sits. Men, det finns undantag och det är om bilen som personen kör är stylad. En snygg och stylad bil är något som de flesta inte vill ha sönder och därför kör man försiktigare med just den bilen. Det handlar också om att bilarna lättare går sönder och därför kan de vara känsligare för att köra vårdslöst med. Såhär säger Dag om fenomenet:

Dag Balkmar är doktorand i genusvetenskap med inriktning på kritiska studier av män och maskuliniteter. Ett sätt är att studera svensk bilkultur med sina relationer mellan bilar, bilstyling, bilkörning och genus.

– Män i trafiken är en erkänd riskfaktor. De kör ofta mer utmanande och tar fler risker än kvinnor, säger han på hemsidan och betonar blådårarnas framfart som ett trafikproblem.(Läs hela artikeln här)

Scroll to top