Få inspiration från Elmia

Visst är det kul att styla bilen och både ut- och invändigt göra den riktigt snygg. Från att byta ut all gammal klädsel till en mer stilfull kanske läderinredning, till att pimpa utsidan med allt från frontbågar till xenon ljus. Hur man än väljer att gå tillväga så är det lätt att man går överstyr och bilen går från ett fordon till ett utställningsexemplar. Är det så att man ska använda bilen igen så är det helt klart ett måste att tänka på det praktiska. Med extraljus med xenon så är det ett bra sätt att styla bilen så att den blir snygg, men också att göra det lättare att se exempelvis hinder på vägen.

elmia mässan

Bilar är en skoj hobby, de är inte bara användbara till att ta sig till och från jobbet utan ger också oss möjligheten att göra dem snygga för att visa upp på olika ställen. Det kan vara en professionell mässan där man ställer ut bilen för bästa styling, billjud, etcetera, men det kan också vara på en anordnad cruising av en viss sorts bil. Exempelvis är det inte läge att slänga fram sin fullt stylade japanska bil om det är en veteranbilsträff du ska till. Risken finns att det varken är intressant för besökarna eller att du till och med blir lite utbuad. Men det finns platser för alla och är det så att man har en nyare bil som man vill visa upp så finns det streetrace-tävlingar som anordnas helt öppet men under kontrollerade förhållande.

Satsa på Elmia

För den som söker efter platsen att ställa ut sin bil på så finns det en mässa som man absolut inte får missa. Elmia-mässan i Jönköping är beryktat för att vara det bästa stället att titta på och ställa ut nyare bilar. Allt från styling, ljud i bil och snabbhet tittar man på här. Det är en perfekt plats för den som inte har någon bil att ställa ut, men som ändå är intresserad av att kolla på bilar. På Elmia-mässan kan man hitta precis allt som är av intresse för den som älskar bilar, detta finns oftast:

  • Att hålla på med bilar är uppskattat av många och därför finns det mest grundläggande på mässan som motorer och allt det mekaniska. Flera verkstäder som riktar in sig på plåtjobb samt allt det mekaniska har anslutit sig till mässan. Därför kan det vara kul för den som skruvar mycket att besöka mässan.
  • Fordonsljus och alla typer av extraljus är en klass var för sig. Här kan du ta reda på hur du får det bästa och snyggaste ljuset till din bil. Vad som gäller rent lagligt är bra att ta reda på här också då det oftast finns representanter från alla delar på mässan.
  • Billjud var populärt på tidigt 2000-tal och man skulle då ha MDS att tävla med, idag finns det en rad olika sätt att installera ett bra ljud i bilen och på Elmia testas och presenteras dem.
  • Missa inte uppvisningarna, ett år var en övningskörare med och burnade. Han missade dock att hans handledare var på väg ur bilen för att visa övningskörningsskylten och handledaren bröt foten. Det händer mycket på uppvisningarna som en kan förstå.
Scroll to top