Investera i körkort

Vill du ha en edge på jobbmarknaden? Eller kanske ett sätt att flytta dig från punkt a till punkt b utan att behöva ta hänsyn till tidtabeller och förseningar i kollektivtrafiken? Skaffa körkort!

Är det något som är nyckeln till frihet så är det ett eget körkort. Och det är även ett bra sätt att ta sig in på arbetsmarknaden enligt SvD, då körkortet är en bra investering i framtiden. Men hur tar man körkort på smartast vis? Hemligheten är egentligen ingen hemlighet, utan det lättaste sättet för att knipa kortet är genom att:

  • Gå en intensivkurs för körkort hos bilskola
  • Plugga in teorin både enskilt och hos bilskolan
  • Övningskör

Dyrt, men väl värt

Visst, kostar det en del, men i slutänden är det verkligen värt investeringen. Enligt en artikel i DN har körkortet nästintill kommit att bli en fråga om klass: alla har inte råd med körkortet. Men det finns sätt att reducera kostnaden också enligt nämnda artikel. Till exempel kan man välja att studera till teoriprovet på egen hand, likväl som man kan övningsköra med sina föräldrar om finanserna för en bilskola inte finns inom räckhåll. Dock rekommenderar Trafikverket enligt artikeln att man dessutom köper till några körskoldeledda övningskörningstillfällen för att verkligen lära sig allt som hör körningen till.

Våga investera

ÖvningskörningsskyltDet finns fler än ett sätt att knipa körkortet. Till exempel kan man i lugn och ro övningsköra hemma med föräldrarna, men statistiken visar att de flesta som klarar uppkörningen på första försöket hör till de personer som gått i en ordentlig bilskola innan uppkörningen. Därför kan det vara en väl värd investering att faktiskt köpa ett gäng bilskolektioner som en extra försäkring för att slippa köra upp flera gånger innan man klarar körkortet. Ett annat smart tips är att ta körkortet medans man är ung, eftersom att inlärningsförmågan försämras med åren. Dock genom en artikel som nyligen publicerades i Sydsvenskan har man framkommit med att allt färre unga väljer att göra denna investering inför framtiden. Något som förklaras genom den finanskris som medförde att många ungdomsjobb försvann och att det numera är nästintill omöjligt för en person att få arbete genom enbart gymnasieutbildning. Detta har medfört att det i dagsläget är föräldrarnas plånböcker som får stå för kostnaden för körkortet, vilket inte alltid är en möjlighet. Dock bör understrykas att man ska se körkortet som en framtidsinvestering, kosta vad det kosta vill.

Scroll to top