Satsa på första bilen

Första bilköpetSin allra, första egna bil kommer man alltid minnas som speciell. Kanske kommer man att komma ihåg precis hur den luktade, olika äventyr man haft tillsammans eller aldrig glömma registreringsnumret. När man skaffar sin allra första bil brukar man också ha lite mer tid till att göra saker på den. Man vill göra den personlig, och eftersom att man inte har haft någon egen bil förut är det extra kul att leta reservdelar och lägga ner pengar på olika detaljer.

Hos en bilhandlare kan man hitta en passande första bil. Fördelen med att köpa från en bilhandlare istället för en privatperson är att bilhandlaren kan hjälpa till att hitta en lämplig första bil som passar de behov som man vet att man kommer att ha under den närmsta tiden. En bilhandlare har även ett större utbud, eftersom han eller hon inte bara säljer en bil utan fler, ofta av flera olika märken och modeller.

När det gäller ekonomin och hur mycket den första bilen får kosta, brukar de flesta förstagångsköpare satsa på en billigare modell. Dels är det vanligt att man inte har hunnit spara ihop så mycket pengar när det är dags för första bilen, dels kan det kännas bättre med en billigare variant som man om man vill kan göra om och testa saker på. Har man inga planer på att göra om något med bilen, och om man inte alls tycker om att mecka, kan det dock vara klokt att titta på bilar i en något högre klass än den allra billigaste. Ens beslut behöver naturligtvis utgå från ens egna behov och hur mycket man har tänkt spendera.

Scroll to top