Tips för mekning och jobb med bilen

Är du en av dem som vill bli bättre när det kommer att meka och fixa med bilen, eller är du en av dem som redan har koll på området? Oavsett så finns det alltid nya tips att få på området och saker som är bra att veta. Bland annat att det inte är smart att meka med nyare bilar själv, och hur du enkelt fixar till bucklan eller byter vinterdäck. Se till att ha rätt utrustning för arbetet som du ska utföra och på med arbetsbyxorna! 

För att vara i ett bra utgångsläge när du ska meka och fixa med bilen är det viktigt att du har den utrustning som krävs, både i utrustningsväg och i klädväg. Men ordentliga byxor från arbetsbyxor.com kan du jobba smidigt och du slipper oroa dig för att skada huden med oljespill eller varma verktyg.

Byta till vinterdäck

Något som det är hög tid att göra nu om du inte redan gjort det är att byta till vinterdäck. Detta kan du såklart göra på verkstad, men mekaren i dig vill såklart göra det själv! Det är egentligen inte så svårt att byta till vinterdäck. Det handlar mest om att du ska ha rätt redskap och verktyg. Det som kan bli svårt är om du bara haft bilen på verkstad innan, då kan bultarna till däcken sitta så pass hårt att du får svårt att få av dem. Innan du monterar dina däck på bilen så måste du kontrollera att lufttrycket är rätt, det bör vara 0,2 kilo mer i vinterdäcken än i sommardäcken. Om däcken är äldre är det viktigt att du också kontrollerar mönsterdjupet på däcken, på däck för vinterväglag ska de vara minst 3 millimeter. När detta är i sin ordning så är det dags att montera, läs mer om hur du bär dig åt i denna artikel från NWT.

Fixa bucklan på stötfångaren enkelt

Här är ett riktigt quick-fix knep för hur du fixar en buckla på bilens stötfångare snabbt. Med ett försiktigt grepp och varmt vatten är saken fixad. Häll varmt vatten även bucklan långsamt, och när den delen är uppvärmd av vattnet, så kan du bara putta ut bucklan med handen, tipsar Mestmotor.

Meka inte med nya bilars teknik

Men här höjer vi ett varningens finger. Meka aldrig själv med nyare bilar, dessa har avancerad datorteknik där det kan gå riktigt fel. Det kan till och med vara olagligt att mecka med nyare bilar själv, skriver Expressen.

Scroll to top