Kreativ bilklädsel av jeans

Att fixa med en bil är en dröm hos många. Köpa en gammal modell och rusta upp den, för att sedan få den att bli som ny. Elisabeth Theolin och hennes man gjorde detta och gjorde det väldigt personligt på insidan av bilen.  

bilVad sägs som att att pimpa bilen med en egensydd bilklädsel? Precis som vi skrev i ett tidigare inlägg är det många som lägger ner mycket tid på bilens utseende, både på invändigt och utvändigt. Men någon som har lagt manken till lite extra är Elisabeth Theolin från Ed, som sytt en helt egen bilklädsel av jeans.

Leva&Bo skriver en artikel om Elisabeth och hennes konstverk. Hon hennes man har reparerat en gammal Chevrolet Blazer Cheyenne K5, från 1975 och tyckte att insidan var lika viktig som utsidan. För att göra något annorlunda och häftigt valde Elisabeth att skapa sin egen mall för att sedan kunna sy ihop klädseln av endast jeans.

Många par jeans

För att få ihop jeanstyg till alla säten behövdes många par jeans. Elisabeth menar att det inte är så mycket användbart tyg på ett par gamla jeans, eftersom de oftast är lite trasiga här och var. Men för att göra det så prisvänligt som möjligt fick hon många par jeans av bland annat sina kollegor.

Av varje par jeans fick hon ut åtta bitar, vilka hon sydde ihop enligt ”lapp-metoden”. Men Elisabeth säger till Leva&Bo att det inte var enkelt att sy ihop dessa och att det var mycket sprättande och omsyningar för att få det snyggt.

Elisabeth berättar att hela projektet tog ungefär två år att slutföra.

Man har ju ingen aning om hur mycket arbete det är när man börjar, men det är ju fantastiskt när det blir klart. Vi fick lära oss mycket, säger hon till Leva&Bo.

Scroll to top