Bloggen

Elektronisk körjournal underlättar för transportbranschen

På senare år har en allt större andel av åkarna gått över till elektroniska körjournaler, istället för att chaufförerna använder manuella körjournaler. Elektroniska körjournaler underlättar på flera sätt, för både arbetsledning och administrativ personal. Dessutom får chaufförerna enkelt ett korrekt löneunderlag, och en rättvisande bild av privata kontra mil i tjänsten för deklarationen. Tusentals företag”Elektronisk körjournal underlättar för transportbranschen”

Läs mer

Byt däck nu

En av tio kör omkring med sommardäck på bilen långt in på december. Det är inte bara olagligt, det är även farligt. Att vara säker i trafiken är det absolut viktigaste när man kör bil, och det gäller allt från att ha ordentliga extraljus på bilen till att följa reglerna rörande vilka däck man får”Byt däck nu”

Läs mer

Tips om däckbyte

Det är hög tid att svarva om till sommardäck nu om det redan inte är gjort. Enligt lagen var det den 15 april senaste datumet som de skulle vara på, vilket också lett till hektiska veckor hos däckfirmorna – så risken är att du får byta däcken själv och det gör du bäst om du”Tips om däckbyte”

Läs mer

Tips för mekning och jobb med bilen

Är du en av dem som vill bli bättre när det kommer att meka och fixa med bilen, eller är du en av dem som redan har koll på området? Oavsett så finns det alltid nya tips att få på området och saker som är bra att veta. Bland annat att det inte är smart”Tips för mekning och jobb med bilen”

Läs mer

Kreativ bilklädsel av jeans

Att fixa med en bil är en dröm hos många. Köpa en gammal modell och rusta upp den, för att sedan få den att bli som ny. Elisabeth Theolin och hennes man gjorde detta och gjorde det väldigt personligt på insidan av bilen.   Vad sägs som att att pimpa bilen med en egensydd bilklädsel?”Kreativ bilklädsel av jeans”

Läs mer

Bilvärldens största skandal?

Vi har tidigare skrivit ett inlägg här på bloggen om garage, och närmare hur man bygger ett sådant. I dag skriver vi i stället om den kanske största skandalen inom bilvärlden, på många år. Den som är lite snabb förstår nog att vi syftar på skandalen med Volkswagen som under hösten flankerade de allra flesta”Bilvärldens största skandal?”

Läs mer

Led-belysning på bilen

Något som är superviktigt på en bil och som bilfantaster vurmar lite extra för är bilens belysning. I nya bilar har i princip alla lampor bytts ut mot led-lampor, och det kan man även göra på lite äldre bilar.   Opel visade för några månader sedan upp sina nya modeller av Opel Astra och dessa”Led-belysning på bilen”

Läs mer

Ta hand om bilen redan från början

I ett tidigare inlägg skrev vi om att hur populärt det är att pimpa sin bil så att den blir både snyggare och mer personlig i dagens inlägg skriver vi istället om hur du tar hand om din bild, inifrån och ut. Ja det är en hel del jobb med en bil, och det kan”Ta hand om bilen redan från början”

Läs mer

Rätt bilförsäkring

Visst har vi tidigare skrivit om hur svenskarna kör mindre och mindre, vilket du kan läsa om genom att klicka här. Men något vi inte tagit upp på länge är hur viktigt det är att ha rätt skadeförsäkring på sin bil. Att man ibland råkar ut för oförutsedda skador på sin bil är ingen nyhet,”Rätt bilförsäkring”

Läs mer

Svenskarna kör allt mindre

Även om vi svenskar kör mindre och mindre bil, behöver vi underhålla våra bilar så att vi kan fortsätta köra dem. Det kan i vissa fall bli nödvändigt att byta ut en bildel om den går sönder. Det finns även risk för att en del blir snodd. Vi kör mindre bil Vi svenskar använder våra”Svenskarna kör allt mindre”

Läs mer

Scroll to top